Zilverwandeling 2e Pinksterdag

Zilverwandeling door Zilverstad Schoonhoven

Dit jaar kunnen bezoekers tijdens de Nationale Zilverdag, 2e Pinksterdag in Schoonhoven, meedoen aan een ‘Zilverwandeling’. Met een ervaren gids van Stichting Stadswandeling Schoonhoven maakt u een verkenningstocht van circa 30 minuten langs de pareltjes van de Zilverstad. Zoals bijvoorbeeld een oudste historische zilversmidwerkplaats, de Spaanse kazerne, stadsmuur, de sluis met uitzicht over de stad, zilversmidswoning en Bartholomeus kerk. Leuk om te combineren met een bezoek aan de Zilverdag!

De wandeling vertrekt om 10.30 uur, 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur met maximaal 10 deelnemers per groep vanaf de Veerpoort en eindigt bij het Zilvermuseum. Aanhaken op de Zilverdag zelf mag maar wilt u zeker zijn van een plek, meld u dan vooraf aan via stadswandelingschoonhoven@hotmail.nl.
De Zilverdag trakteert, er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Bent u verhinderd op 2e Pinksterdag? Geen nood, de Stichting Stadswandeling Schoonhoven organiseert het hele jaar door interessante ontdekkingstochten!

Op 2e Pinksterdag is de historische binnenstad van Schoonhoven één grote goud- en zilversmidwerkplaats. Verspreid over 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Schoonhoven Zilverstad is een begrip in Nederland maar ook ver daarbuiten. In Schoonhoven wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. In ruim 700 jaar is Schoonhoven uitgegroeid tot dé Zilverstad van Nederland! Schoonhovense goud- en zilversmeden maken tot op de dag van vandaag traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. Uniek in Nederland.

Meer informatie op www.zilverdag.nl